Blog

Ενδιαφέρεσαι να μαθαίνεις συμβουλές και αρθρογραφία που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις δικές σου επιχειρηματικές ιδέες; Θέλεις να ενημερώνεσαι για ό,τι συμβαίνει στο πρόγραμμα COSMOTE StartUp; Θα τα ανακαλύψεις όλα εδώ!

Το πρόγραμμα COSMOTE StartUp φτάνει στο τέλος του!

Το COSMOTE StartUp προέκυψε από την ιδέα του Ηρακλή Παπαδόπουλου στα πλαίσια της ενέργειας “Ο κόσμος μας, εσύ”.

Share
0 Comments

Akseems και B.E.L.D: πρακτικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες

Λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας, φιλοδοξούν να δώσουν οι ομάδες Akseems και B.E.L.D, μέσα από την εξέλιξή τους στο πρόγραμμα COSMOTE StartUp. Λύσεις πρωτότυπες, σε προβλήματα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Share
0 Comments

Τα Evening Talks ολοκληρώθηκαν με τον Steve Vranakis

Καλεσμένος στο πέμπτο και τελευταίο Εvening Τalk που διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος COSMOTE StartUp ήταν ο Ελληνοκαναδός Steve Vranakis. Ο Steve εργάζεται ως Executive Creative Director στο Creative Lab της Google, και αφού χαιρέτισε στα ελληνικά το κοινό, ξεκίνησε την ομιλία του. Μια ομιλία γεμάτη δικές του προσωπικές ιστορίες που παρότρυνε το κοινό να τις αξιοποιήσει όπως κρίνει ο καθένας: συμβουλές, tips, οτιδήποτε.

Share
0 Comments

Retailor και Mageca: δύο φιλόδοξα και πολύ ενδιαφέροντα startups

Στο πρόγραμμα COSMOTE StartUp υπάρχουν και ομάδες με ιδέες που έχουν σκοπό να βοηθήσουν άλλες επιχειρήσεις να φτάσουν πιο κοντά στο στόχο τους. Δύο από αυτές είναι το Retailor και το Mageca, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, αλλά με τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη.

Share
0 Comments

To τρίτο Evening Talk του COSMOTE StartUp «συναντήθηκε» με το hub:raum!

Το τρίτο Εvening Τalk του COSMOTE StartUp φιλοξένησε δύο καταξιωμένους ομιλητές από το hub:raum (χουμπ-ράουμ) της Κρακοβίας! Οι Luka Sučić και Filip Drimalka μοιράστηκαν την εμπειρία τους και χρήσιμες συμβουλές για startups και ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Share
0 Comments

TizU: «πειράγματα» σε φίλους μέσω εφαρμογής

«Στα ‘λεγα εγώ». Πόσες φορές έχει ακουστεί άραγε αυτή τη φράση μεταξύ φίλων που προειδοποιούσαν για κάτι και στο τέλος δικαιώνονταν; Ο Σπύρος Ξένος και ο Αποστόλης Λιανός αποφάσισαν να πάνε αυτή τη φράση ένα βήμα παραπέρα, μετατρέποντάς την σε μια διασκεδαστική διαδικασία. Κι έτσι δημιουργήθηκε το TizU (προφέρεται όπως η φράση tease you), μία ιδέα που εξελίσσεται καθημερινά μέσα από το πρόγραμμα COSMOTE StartUp.

Share
0 Comments

Checkinbeauty: ραντεβού με την ομορφιά, με ένα κλικ!

Με τους ρυθμούς που κινείται σήμερα η καθημερινότητα, συχνά η προσωπική περιποίηση μπαίνει στο περιθώριο καθώς απαιτεί χρόνο, ενώ συχνά είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο διαθέσιμο ραντεβού που να σας εξυπηρετεί. Η ομάδα του Checkinbeauty θέλει να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, βοηθώντας γυναίκες, αλλά και άντρες, που θέλουν να κλείσουν εύκολα και άμεσα ένα ραντεβού για κούρεμα, περιποίηση άκρων, μασάζ και όποια άλλη υπηρεσία έχει σχέση με την ομορφιά.

Share
0 Comments

Quispot και Tutorizon: παιχνίδι και μάθηση!

Μέσα στις 10 ομάδες που ξεχώρισαν στο COSMOTE StartUp είναι οι ομάδες Quispot και Tutorizon, με δύο ιδέες που θα κάνουν το παιχνίδι και τη μάθηση πιο εύκολη. Η ομάδα Quispot θα κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει τις στιγμές ανεμελιάς σε αυτούς που την αναζητούν ενώ η ομάδα του Tutorizon θα επαναφέρει τους μαθητές σε τάξη, φέρνοντας τον καθηγητή στην πόρτα τους!

Share
0 Comments

EveningTalk: Απόστολος Αποστολάκης

Το δεύτερο Evening Talk, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος COSMOTE StartUp, φιλοξένησε τον Απόστολο Αποστολάκη. Το όνομα e-shop.gr είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα. Είναι, όμως, μόνο μία από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Απόστολου, ο οποίος έχει συμβάλλει στην ίδρυση αρκετών ακόμη εταιρειών, ενώ δραστηριοποιείται ενεργά ως επενδυτής σε νέα startups.

Share
0 Comments

Evening Talks: Θωμάς Δούζης

Εγκαινιάζοντας την ενότητα των COSMOTE StartUp Evening Talks, ο Θωμάς Δούζης έκανε την καλύτερη αρχή. Οι ομάδες είχαν πολλές απορίες και ο Θωμάς δεν βιαζόταν καθόλου να φύγει από την αίθουσα. Μίλησε για την πορεία της επιχείρησής του, πώς αυτή μεταμορφώθηκε από μια αφηρημένη ιδέα σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία, κάποιες φορές ακολουθώντας κανόνες και άλλες φορές αγνοώντας τους.

Share
0 Comments

DominoStyle: ένα web app για τους λάτρεις της μόδας

Η ομάδα DominoStyle κέρδισε μια θέση στο COSMOTE StartUp χάρη στην ολοκληρωμένη παρουσίασή της. Τα μέλη της ομάδας έχουν ήδη βάλει μπροστά το όραμά τους, δοκιμάζουν την υπηρεσία τους και με την κατάλληλη καθοδήγηση τωνcoaches ελπίζουν πολύ σύντομα να κάνουν πραγματικότητα την ιδέα τους. Με το DominoStyle, τα ελληνικά fashion brands μπορούν να προβληθούν, οι fashion bloggers να ωφεληθούν και οι fashion lovers να ενημερώνονται για το αγαπημένο τους θέμα!

Share
0 Comments

ΜyΤutor@Ηome: η εκπαίδευση της νέας εποχής

Η ομάδα ΜyΤutor@Ηome, του COSMOTE StartUp έχει θέσει ως στόχο της να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα βοηθητικά μαθήματα εξ αποστάσεως, βοηθώντας τους μαθητές να λαμβάνουν εξατομικευμένη βοήθεια, σαν να έκαναν ιδιωτικό μάθημα με έναν καθηγητή, αλλά από την άνεση του σπιτιού τους.

Share
0 Comments

Τα μαθήματα του COSMOTE StartUp ξεκίνησαν!

Για τους συμμετέχοντες του προγράμματος COSMOTE StartUp δεν ξεκίνησε απλά μια νέα χρονιά, αλλά και μια νέα “σχολική” χρονιά! Τα θρανία της ΟΤΕAcademy γέμισαν από τα μέλη των 10 ομάδων που ξεχώρισαν και είναι έτοιμα να απορροφήσουν γνώση. Ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκείνους από την ΕΕΔΕ και οι coaches τους υποδέχονται με πολύτιμες συμβουλές.

Share
0 Comments

Εβδομάδα προσαρμογής στο COSMOTE StartUp!

Οι δέκα ομάδες που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα COSMOTE StartUp είναι πανέτοιμες να σηκώσουν τα μανίκια και να προχωρήσουν μπροστά. Αφού πήραν μια ανάσα και γιόρτασαν το κατόρθωμά τους, ξεκίνησε γι’ αυτές μια εβδομάδα προσαρμογής και εισαγωγής στο πρόγραμμα. Ο ενθουσιασμός όλων είναι εμφανής.

Share
0 Comments

Όσα είδαμε στο Selection Day

Στις 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Selection Day και εκεί επιλέχθηκαν οι δέκα καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα COSMOTE StartUp, ένα πρόγραμμα που στηρίχθηκε στην εξαιρετική ιδέα του Ηρακλή Παπαδόπουλου.

Όπως σημείωσε ο Χάρης Κονίνης, διευθυντής Marketing Communications Strategy Σταθερής και Κινητής του Ομίλου ΟΤΕ, μέσα από το πρόγραμμα COSMOTE StartUp οι δέκα ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις καινοτόμες ιδέες τους και να ζήσουν μια ενδιαφέρουσα διαδρομή μέχρι την πιθανή υλοποίηση των ιδεών.

Share
0 Comments

Οι 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο COSMOTE StartUp!

Η Selection Day ολοκληρώθηκε και η κριτική επιτροπή ανέδειξε τις 10 καλύτερες ιδέες που η COSMOTE θα βοηθήσει να υλοποιηθούν, με το πρόγραμμα StartUp. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, 40 ομάδες είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την ιδέα τους και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με άλλες ομάδες, αλλά και με μέλη της επιτροπής, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες και γνώση.
Οι δέκα ομάδες που ξεχώρισαν είναι οι εξής:

DominoStyle

Mageca

Medical Evolution

MyTutor@Home

Quispot

Retailor

akseems

TizU

Tutorizon

Share
0 Comments

Έφτασε η ώρα του Selection Day!

Η κριτική επιτροπή πέρασε πολλές ώρες για να καταλήξει στις επικρατέστερες ιδέες που θα παρουσιαστούν στο Selection Day. Πραγματικά αξιόλογες προτάσεις που αξίζει να υλοποιηθούν έκαναν την επιλογή ακόμη πιο δύσκολη. Όμως η δουλειά των κριτών δεν τελειώνει εδώ καθώς το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της ΟΤΕ Academy θα πρέπει να επιλέξουν τις 10 ομάδες που θα παρακολουθήσουν το 3μηνο πρόγραμμα του COSMOTE StartUp.

Share
0 Comments

Η διαδικασία αιτήσεων ολοκληρώθηκε!

Το στάδιο της κατάθεσης αιτήσεων για το COSMOTE StartUp έχει ολοκληρωθεί και σειρά έχει η επόμενη φάση. Σε αυτή οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν και οι πιο ενδιαφέρουσες θα έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε νέες επιχειρήσεις!

Share
0 Comments

Από το χαρτί στην οθόνη: η αξία του prototyping

Μπορεί να έχουμε περάσει πλέον στην ψηφιακή εποχή και το κάθε τι να μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να καταφύγετε και πάλι στο χαρτί. Αυτό είναι απαραίτητο στα αρχικά στάδια σχεδιασμού ενός site, όπου θα πρέπει να φτιάξετε ένα λειτουργικό πρότυπο και να το δοκιμάσετε.

Οι λέξεις prototyping και wireframing πρέπει να μπουν στο λεξιλόγιό σας!

Share
0 Comments

5 tips από επιτυχημένους entrepreneurs

Όταν ξεκινάτε ένα startup δεν μπορείτε να τα γνωρίζετε όλα. Αλλά θα ήταν σοφό να μην ακολουθείτε τυφλά και τις συμβουλές οποιουδήποτε. Εμπνευστείτε από την εμπειρία ανθρώπων που βρέθηκαν στη δική σας θέση και τα κατάφεραν μια χαρά.

Share
0 Comments

10 εργαλεία απαραίτητα σε κάθε startup

«Ο μηχανικός που θέλει να τελειοποιήσει το έργο του, πρέπει πρώτα να ακονίσει τα εργαλεία του» έλεγε ο Κομφούκιος.

Κι εσείς, αν θέλετε να είστε αποτελεσματικοί στη δουλειά σας και να κερδίσετε χρόνο, θα πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε μερικά εξαιρετικά εργαλεία. Μόνο που στη σημερινή εποχή, αυτά είναι ψηφιακά. Και το καλύτερο; Κοστίζουν από ελάχιστα έως καθόλου!

Share
0 Comments

10 sites για να αντλήσετε έμπνευση

Όποια δουλειά κι αν κάνετε, όποια ιδέα κι αν υλοποιείτε, θα πρέπει να έχει site. Ένα πρόσωπο στο Ίντερνετ. Κι ένα κακό site μπορεί να βλάψει πολύ την εικόνα που προσπαθείτε να χτίσετε αν δεν είναι καλοσχεδιασμένο και λειτουργικό. Στο Web υπάρχουν θαυμάσια παραδείγματα και εργαλεία που μπορούν να δώσουν στη δημιουργικότητά σας την ώθηση που χρειάζεται. Εδώ συγκεντρώσαμε 10 websites για έμπνευση και ιδέες.
 

Share
0 Comments

Σχεδιάστε ένα ολοκληρωμένο business plan

Πολλοί νέοι επιχειρηματίες τρομάζουν στο άκουσμα των δύο αυτών λέξεων, αλλά ένα σωστό επιχειρηματικό σχέδιο είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα στο ξεκίνημα ενός startup. Με πολύ απλά λόγια, είναι ένα πλάνο που περιγράφει τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η επιχείρησή σας για το άμεσο μέλλον (τα επόμενα 2-5 χρόνια). Δεν αφορά μόνο την εσωτερική οργάνωση του startup, αλλά είναι ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας για την προσέλκυση συνεργατών και επενδυτών.

Share
0 Comments

Ξεκινώντας ένα startup σε 10 βήματα

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» λέει ο θυμόσοφος λαός. Όσο δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος για την επιτυχία, ο καλύτερος τρόπος για να βαδίσετε σε αυτόν είναι με σωστό σχεδιασμό και αισιοδοξία. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε; Μια σπουδαία ιδέα. Λογικά, αυτήν την έχετε ήδη, οπότε ας δούμε ποια είναι τα επόμενα δέκα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε από την ιδέα στην επιτυχία.

Share
0 Comments