Coaches
Ένα από τα βασικά συστατικά του COSMOTE StartUp είναι η ομάδα των μεντόρων του. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αξιόλογοι επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με στόχο να τους εμπνεύσουν και να τους καθοδηγήσουν στο νέο τους ξεκίνημα.
Ευάγγελος Καϊμάκης
Καθηγητής του τμήματος Industrial Design (ΑΚΤΟ)

Ο Ευάγγελος Καϊμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1995 όπου υπήρξε μαθητής στο Καλλιτεχνικό Εργαστήριο του Βασίλη Χάρου. Αμέσως μετά έφυγε στη Βρετανία για σπουδές πάνω στο Βιομηχανικό Σχέδιο. Απέκτησε το πτυχίο B.Eng. (Hons) in Product Design Engineering από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Glasgow School of Art. Τα επόμενα δύο χρόνια, εργάσθηκε ωFoς Design Engineer στην Dyson Research της Αγγλίας. Το 2001 του προσφέρθηκε υποτροφία για το διετές Master M.A. in Design Products στο Royal College of Art του Λονδίνου. Φοίτησε με επιτυχία υπό των Ron Arad, Tony Dunne, Durrel Bishop και Fiona Raby και αποφοίτησε το 2003.
Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι καθηγητής του τμήματος βιομηχανικού σχεδιασμού στον ΑΚΤΟ, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικαστικών, design και γραφικών τεχνών επικοινωνίας στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ιαπωνία. Το 2006, ίδρυσε την “Kaimax Creative Industries” με έδρα το Θησείο. Ο Ευάγγελος είναι επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη του εργαστηρίου “Ε.Δ.Ω.” στον Κεραμεικό, ένα πρωτοποριακό εκκολαπτήριο ιδεών, τέχνης και design.

Ευάγγελος Καϊμάκης
Καθηγητής του τμήματος
Industrial Design
(ΑΚΤΟ)
Marcel Cremer
Νομικός (Cremer & Partners ) ειδικός σε θέματα start up
και Διαιτησίας

Ο Marcel Cremer είναι δικηγόρος Αθηνών, διαχειριστής του δικηγορικού γραφείου Cremer & Partners και πιστοποιημένος διαμεσολαβητής. Η επαγγελματική του εξειδίκευση είναι το εμπορικό δίκαιο με έμφαση στους τομείς των συμβάσεων, real estate και των εταιρειών startup. Εκπροσωπεί και συμβουλεύει πλειάδα αλλοδαπών φυσικών και νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Ελλάδα.

Η εμπειρία του εκτείνεται και πέρα από το χώρο της νομικής επιστήμης, καθώς έχει ασχοληθεί ενεργά με τον χώρο των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο και συμμετέχει ως εταίρος σε καινοτόμες επιχειρήσεις διαθέτοντας γνώσεις στο project management και στο fundraising. Είναι πιστοποιημένος διαμεσολαβητής από το Chartered Institute of Arbitrators (CIArb) και εκπαιδευτής διαμεσολαβητών στο Centre of Effective Dispute Resolution (CEDR). Από το 2009 διατελεί μέλος του Δ.Σ. και αναπληρωτής ταμίας της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους φορείς Urban Land Institute (ULI) και International Association of Young Lawyers (AIJA). Έχει συγγράψει σειρά άρθρων στον ελληνικό και αλλοδαπό τύπο, για θέματα σχετικά με την νομική επιστήμη, την διαμεσολάβηση και το real estate.

Marcel Cremer
Νομικός (Cremer & Partners )
ειδικός σε θέματα start up
και Διαιτησίας
Γιάννης Παπαδάτος
Νομικός Ειδικός σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Ο Γιάννης Παπαδάτος ξεκίνησε το 2003 τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διαδρομή του συνεχίστηκε στο Queen Mary University of London, LL.M. in Corporate and Commercial Law όπου απέκτησε εξειδίκευση σε International Law of Natural Resources, Regulation of Financial Markets και Cyberspace Law. Τον επόμενο χρόνο απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Centre for Energy Petroleum and Mineral Law and Policy, University of Dundee, Postgraduate Diploma in Energy Law and Policy καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων σχετικά με την ενέργεια.

Ξεκίνησε να εργάζεται σε δικηγορικά γραφεία παράλληλα με τις σπουδές του και τον Αύγουστο του 2011 έγινε μέλος της ομάδας της Microsoft Hellas ως Υπεύθυνος Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Αντιπειρατείας. Σήμερα ασκεί ελεύθερη δικηγορία.

Γιάννης Παπαδάτος
Νομικός
Ειδικός σε θέματα
Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Δημήτρης Μουτσάτσος
Επικεφαλής R&D (Warr) IT Director (MAD TV)

Ο Δημήτρης Μουτσάτσος είναι υπεύθυνος για την έρευνα και ανάπτυξη του MAD TV και της WARR. Η αγάπη της ζωής του είναι ο προγραμματισμός και η τεχνολογία (proud geek). Έχει πάνω από 13 χρόνια εμπειρία σε ανάπτυξη εφαρμογών για τηλεοπτικά συστήματα, websites και mobile εφαρμογές. Από το 1998 έως και σήμερα έχει δημιουργήσει ή συνεργαστεί με εταιρίες όπως Netplanet, Steficon, Stix ,XVUE, Should,, TribalDDB, LeDesign, Ogilvy και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα Video και Mobile Streaming.

Δημήτρης Μουτσάτσος
Επικεφαλής R&D (Warr)
IT Director (MAD TV)
Ζήσης Μπέλλας
Web Designer Co-Founder και CCO (Pollfish)

Ο Ζήσης Μπέλλας είναι web designer. Aσχολείται με το web design από το 2002 και έχει διατελέσει καθηγητής web design σε διάφορες σχολές . Έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρίες ως Digital Creative Director για την ψηφιακή επικοινωνία πολλών brand μεταξύ των οποίων DIAGEO, P&G, AIG, WIND, ΟΠΑΠ, ΙΚΕΑ, Nestle, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Kellogg’s, και Carlsberg Group. Σήμερα είναι Co-Founder και CCO στην εταιρία Pollfish.

Ζήσης Μπέλλας
Web Designer
Co-Founder και CCO
(Pollfish)
Σάββας Γεωργίου
Διευθυντής Τεχνολογίας (Daily Secret)

O Σάββας Γεωργίου έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει εργαστεί σε start up εταιρίες από το 2009 οπότε και η ομάδα του έλαβε την υποστήριξη του Facebook Fund στο Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια. Υπήρξε μέλος της ομάδας που συνέβαλε στην επιτυχία της HealthLeap, μιας αμερικάνικης εταιρίας που από το 2010 έδινε τη δυνατότητα σε ασθενείς να κλείνουν απευθείας ραντεβού με το γιατρό της επιλογής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προτού ενταχθεί στην ομάδα του Daily Secret, διετέλεσε Διευθυντής Τεχνολογίας (CTO) των Εκδόσεων Λυμπέρη, του εκδότη της Condé Nast στην Ελλάδα. Υπό την επίβλεψή του, οι Εκδόσεις Λυμπέρη ανανέωσαν την ψηφιακή τους παρουσία λανσάροντας, μεταξύ άλλων, τα site των Vogue, Men’s Health και Glamour. Στο Daily Secret, ο Σάββας διευθύνει την ανάπτυξη όλης της τεχνολογίας της εταιρίας που περιλαμβάνει -αλλά δεν περιορίζεται- σε CMS, EMS, Inbound Marketing, Ad Serving, Ad Selling και δουλεύει με στόχο να κατασκευάσει το πρώτο media product του νέου κόσμου.

Σάββας Γεωργίου
Διευθυντής Τεχνολογίας
(Daily Secret)
Αριστοτέλης Μιχαηλίδης
Industrial Design Tutor

Ο Αριστοτέλης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε product design και strategic product development στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και Ασία, κυρίως στους τομείς του product/brand development.

Tα τελευταία πέντε χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής διαφημιστικών ταινιών από τη θέση του Managing Director/Executive Producer της Nomint και θεμελιώνει ένα από τα ποιο αναγνωρισμένα και διεθνώς πολυβραβευμένα motion design studios της Ευρώπης. Παράλληλα είναι συνιδρυτής της έκθεσης Design “Crisis is a Greek word” και διδάσκει Industrial Design στον ΑΚΤΟ. Τον υπόλοιπο χρόνο του τον κατανέμει μεταξύ τοξοβολίας, αναπαλαίωσης ποδηλάτων και συλλογών lego.

Αριστοτέλης Μιχαηλίδης
Industrial Design Tutor
Παναγιώτης Βιτάκης
Vice President of Operations (Persado)

Ο Παναγιώτης Βιτάκης είναι επικεφαλής του ελληνικού γραφείου και Vice President of Operations της Persado, όπου έχει την ευθύνη για την υλοποίηση των καινοτόμων υπηρεσιών σε enterprise και Fortune 500 πελάτες καθώς και των ΙΤ υποδομών της εταιρίας παγκοσμίως.  Προηγουμένως, από τη θέση του Director of Technology and Operations στην Upstream, είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη μιας από τις κορυφαίες εταιρίες marketing technology παγκοσμίως, έχοντας την ευθύνη για το software development, τις ΙΤ υποδομές και τις υπηρεσίες προς enterprise πελάτες σε πάνω από 40 χώρες. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Παναγιώτης έχει αναλάβει ρόλους διαχείρισης σύνθετων έργων πληροφορικής στην Otenet αλλά και στην Icon Infosystems, μια εξειδικευμένη συμβουλευτική εταιρία στην Αμερική με πελάτες εταιρίες του Fortune 500.

Είναι κάτοχος M.Sc. σε Industrial Engineering and Management Sciences από το Northwestern University και B.Sc. σε Mechanical Engineering από το Lafayette College.

Παναγιώτης Βιτάκης
Vice President
of Operations (Persado)
Μαριάννα Σκυλακάκη
Οικονομική αναλυτής Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του TEDx Athens 2013

Η Μαριάννα Σκυλακάκη  είναι κάτοχος BSc στα Oικονομικά & την Πολιτική από το Πανεπιστήμιο του Bristol και MPA in Public Policy & Management από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τραπεζικό τμήμα επένδυσης της Goldman Sachs για 3 χρόνια. Επέστρεψε πρόσφατα στην Αθήνα για να εξερευνήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες γύρω από την Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο, συμμετείχε στην ανεύρεση κεφαλαίων για το Room to Read, μιας βραβευμένης  μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που στοχεύει στη βελτίωση της βασικής εκπαίδευσης και της ισότητας των δύο φύλων στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Είναι επίσης μέλος της οργανωτικής επιτροπής  του TEDx Athens  2013.

Μαριάννα Σκυλακάκη
Οικονομική αναλυτής
Μέλος της οργανωτικής
επιτροπής του
TEDx Athens 2013
Δημήτρης Βρανόπουλος
Επενδυτής σε start ups Σύμβουλος για την δημιουργία της Action Finance Initiative

Ο Δημήτρης Βρανόπουλος σήμερα είναι επενδυτής άγγελος σε τεχνολογικά start ups.
Προηγουμένως, εργάστηκε ως Executive Director στην Ευρωπαϊκή ομάδα πωλήσεων του τμήματος τίτλων της Goldman Sachs. Από το 2001 ώς το 2004 ήταν τραπεζικός επενδυτής με την Salomon Smith Barney/Citigroup στο Λονδίνο. Αυτήν την περίοδο είναι σύμβουλος για τη δημιουργία της «Action Finance Initiative», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης η οποία έχει σαν σκοπό τη δυναμική εκκίνηση της μικρο-χρηματοδότησης στην Ελλάδα.

Είναι κάτοχος BSc στα Οικονομικά από το London School of Economics και MBA από το Columbia Business School.

Δημήτρης Βρανόπουλος
Επενδυτής σε start ups
Σύμβουλος για την δημιουργία της Action Finance Initiative

Latest Tweets

1350 days ago.
Μέσα σε ατμόσφαιρα γεμάτη νέες ιδέες και δημιουργικούς ανθρώπους,το πρόγραμμα COSMOTE StartUp έ...
Δες περισσότερα
1350 days ago.
"Μην το βάζετε κάτω, όταν κάποιος σας λέει όχι! Προσπαθήστε πιο πολύ!" Με αυτό το αισιόδοξο μήν...
Δες περισσότερα
1350 days ago.
Στη σκηνή η Jessica Erickson, founder του Geeketees Meetups, που θα μας μιλήσει για τις Δημόσιε...
Δες περισσότερα